bangunan acs
PAKAR AIRCOND KERETA
4.5 Rating
4.5/5

Kenapa nak kena servis minyak engine on time?

Kita cerita sikit tentang enjin pula..asyik cerita aircond je..

Minyak enjin ni fungsi dia melincirkan pergerakan komponen dalaman engine dan menghalang berlakunya geseran dalam enjin.

Bila minyak dah expired atau dah lama tak tukar, kuasa pelincir pada minyak kurang power dan kurang keberkesanan.

Menyebabkan komponen dalam enjin akan mudah bergeser dan terasa kasar.

Kalau nak enjin tu sentiasa smooth dan lancar jee, kenalah rajin dan konsisten dalam menjaga servis.

Ikut selera dan bajet dalam poket masing-masing. Nak sedap dan jaga performance enjin boleh lah guna Fully Synthetic. Yang ni memang betul-betul anda akan terasa perbezaannya. Enjin rasa ringan dan power. Walaupun agak sedikit mahal berbanding semi synthetic atau minyak mineral tapi memang berbaloi dan setimpal manfaat yang anda akan dapat. Naik bukit memecut ringan je enjin kereta kita pergi. Syok!

Gerenti puas hati beb!


Ok, baru-baru ni ada Perodua Myvi Check-in untuk engine service dengan Mannol Special Plus sae 10w-30 dengan teknologi “Hydro Cracked Synthese”

Ramai yang masih tak tahu sebenarnya teknologi hydro cracked synthese ni. Kualiti group minyak HC ( hydrocrack ) ni menghampiri kualiti minyak enjin fully synthetic.

Dihasilkan dengan melakukan proses “distillation” ( penyulingan ) yang berbeza dari kebiasaan. Lebih tekanan dan padu maka terhasil lah satu base oil yang PURE 99.9%. Bila di blend dengan additive, fuh! Minyak sangat stabil seperti minyak enjin fully synthetic.

Kualiti fully synthetic, harga marhein..HC engine oil memang mantap! 

Seperti dalam gambar yang kami kongsikan, minyak enjin kereta Mannol Special Plus 10w30 ni sangat membantu melindungi dan mengembalikan kuasa engine customer ACS.

Beliau pun sangat suka dan puas hati!

Engine rasa lebih ringan dan smooth…penggunaan minyak petrol pun jimat!

Memandangkan mileage dah lebih 20,000km kita service minyak ATF / Automatic Transmission Fluid sekali.

Minyak ATF ni fungsi dia sama macam minyak engine jugak.

Cumanya minyak ATF ni khas untuk melindungi komponen gearbox daripada kehausan dan geseran.

Minyak ATF ni memang #PENTING untuk ditukar setiap 20,000km bagi pastikan gearbox tu sentiasa berfungsi dalam keadaan yang terbaik.

Jaga servis minyak auto gearbox juga agar performance bertahan lebih lama kekal mantap dan padu!

 

servis-aircond-kereta

LOKASI ACS DEKAT MANA??

ENGINE OIL FILTER

KEPENTINGAN OIL FILTER Semua sedia maklum tentang 90% enjin kereta yang ada sekarang ni perlukan dua perkara penting yang utama untuk enjin berfungsi dengan efisyen. Dua perkara penting

Read More »

KEDAI AIRCOND KERETA JOHOR BAHRU

KEDAI AIRCOND KERETA JOHOR BAHRU tonton video cikman ni Ada satu hari ni aircond kereta buat hal pulak. Tengah outstation rosak pulak aircond.Aku dah lah dekat Johor ni.

Read More »

BILA PERLU SERVIS AIRCOND KERETA?

BILA PERLU SERVIS AIRCOND KERETA? Soalan ni ramai yang bertanya, dan ramai juga masih tak tau bila sebenarnya masa untuk kita servis aircond kereta kita ni? Jawapannya??Buat servis

Read More »

4 Cawangan ACS Car Service

4 CAWANGAN ACS CAR SERVICE Alhamdulillah 2 cawangan baru kami baru dibuka dan beroperasi sepenuhnya pada awal tahun 2020 ini. Menjadikan jumlah 4 cawangan ACS. Jutaan terima kasih

Read More »

PROSES VACUUM SISTEM AIRCOND KERETA

PROSES VACUUM SISTEM AIRCOND KERETA Proses vacuum sangat penting untuk sistem aircond kereta anda selepas kerja servis atau baikpulih dilakukan. Lakukan proses vacuum ini sebelum memasukkan gas R134a

Read More »
mannol banner desktop