Panduan Harga

Anggaran Harga Untuk Servis Aircond Sistem Kereta

car aircond COMPRESSOR

COMPRESSOR - RM350~2500

Harga bergantung pada model kereta anda. Harga juga bergantung pada keluaran parts tersebut. ORIGINAL @ OEM

car aircond CONDENSER

CONDENSER - RM350~2000

Harga bergantung pada model kereta anda. Harga juga bergantung pada keluaran parts tersebut. ORIGINAL @ OEM

car aircond COOLING COIL

COOLING COIL - RM350~2000

Harga bergantung pada model kereta anda. Harga juga bergantung pada keluaran parts tersebut. ORIGINAL @ OEM

car aircond FLUSHING SERVICE

FLUSHING SERVICE - RM120~650

Harga bergantung pada model kereta anda. Harga juga bergantung pada keluaran parts tersebut. ORIGINAL @ OEM

SEBAB-SEBAB AIRCOND TAK SEJUK...

Penyebab aircond kereta anda tak sejuk @ kurang sejuk ni ada banyak

Antaranya adalah seperti berikut

  •  compression tak kuat
  •  sistem tersumbat
  •  gas kurang sebab ada bocor
  •  kipas pusing slow
  •  radiator tersumbat
  •  magnet rosak
  •  relay rosak

Dan pelbagai punca yang lain. Oleh itu kami tawarkan khidmat periksa dan nasihat percuma untuk masalah aircond kereta yang anda hadapi.

Untuk mengetahui kos dan masalah yang sebenar, anda boleh datang untuk kami bantu selesaikan masalah aircond kereta anda. Klik sini untuk lihat map ke ACS.

BLOG & PERKONGSIAN

ENGINE OIL FILTER
KEPENTINGAN OIL FILTER Semua sedia maklum tentang 90% enjin kereta yang ada sekarang ni perlukan dua perkara penting yang utama untuk enjin berfungsi dengan efisyen.Dua perkara penting ni adalah minyak enjin (Engine oil) dan penyaring minyak (Oil filter)Minyak enjin dan oil filter ni bagaikan isi dengan kuku. Tanpa kehadiran salah satu enjin ki...
7 KOMPONEN UTAMA SISTEM AIRCOND KERETA
7 KOMPONEN UTAMA DALAM SISTEM AIRCOND KERETA Semua pemilik kereta wajib ambil tahu. Tak dapat banyak tak apa, dapat sikit pun jadi lah. Ok jom kita mulakan cerita. Untuk pengetahuan semua dalam sistem aircond kereta ni terdiri daripada 7 komponen utama. Dan komponen ni ada service schedule yang perlu dilakukan bila dah sampai masanya. Sebelum ni ka...
SISTEM AIRCOND KERETA
SISTEM AIRCOND KERETA Sistem aircond kereta memang agak teknikal sikit untuk kita fahamkan. Bekerja dalam keadaan tekanan tinggi dan rendah dan mempunyai beberapa komponen yang penting untuk berfungsi cemerlang. Cuma di sini, kami cuba kongsikan kepada anda seberapa ringkas yang untuk memudahkan kita semua memahami kerja dan operasi sistem air...
KEDAI AIRCOND KERETA JOHOR BAHRU
KEDAI AIRCOND KERETA JOHOR BAHRU
tonton video cikman ni Ada satu hari ni aircond kereta buat hal pulak. Tengah outstation rosak pulak aircond.Aku dah lah dekat Johor ni. Entah apa pulak masalah ni? Ahh, talipon Cikman lah macam ni. "Cikman kau tau tak kedai aircond kereta area-area johor ni?""Waalaikumussa...
SERVIS AIRCOND KERETA – SERVIS FLUSHING GUNA MACHINE KHAS
sERVIS AIRCOND KERETA - FLUSHING SERVIS GUNA MACHINE KHAS Servis flushing aircond kereta sedang dilakukan menggunakan aircond machine WAECO ASC2000 Germany. APA YANG DILAKUKAN OLEH MESIN FLUSHING NI? Singkirkan dan buang minyak compressor yang lama daripada sistem aircond kereta.Mesin flushing aircon...
BERAPA HARGA UNTUK SERVIS ATAU REPAIR AIRCOND KERETA?
BERAPA HARGA UNTUK SERVIS ATAU REPAIR AIRCOND KERETA?
Sebenarnya harga untuk servis dan repair sistem aircond kereta ni subjektif. Sebab apa ya? Untuk makluman semua, punca aircond kereta tak sejuk atau kurang sejuk ni ada banyak sebenarnya.Tidak semestinya masalah gas kurang disebabkan bocor. Antaranya adalah s...
WAK DOYOK DAN MASALAH AIRCOND KERETA FORD MUSTANG BELIAU
WAK DOYOK DAN MASALAH AIRCOND KERETA FORD MUSTANG BELIAU Salam sejahtera kami ucapkan kepada semua. Perkongsian kali ni kami nak cerita sikit tentang masalah aircond kereta Wak Doyok. Jemput baca kejap.Sedia kita semua maklum, Wak Doyok adalah seorang ikon fesyen dan usahawan terkenal dan berjaya di negara kita Malaysia. ...
ACS Logo
CAWANGAN ACS CAR SERVICE

KINI KAMI BERADA DI 5 BUAH LOKASI: