bangunan acs
PAKAR AIRCOND KERETA
4.5 Rating
4.5/5

KENAPA ANDA WAJIB BUAT SERVIS AIRCOND KERETA?

Terlalu ramai yang masih tak tahu tentang servis aircond kereta ni. Mereka beranggapan bila kereta sudah di hantar ke pusat servis, itu bermakna servis untuk sistem aircond telah dilakukan sekali.

Untuk pengetahuan bersama, jarang sekali pusat servis kereta yang ada sekarang melakukan servis sistem aircond untuk kereta 

Di sini kita perlu jelas tentang servis aircond kereta.

punca-masalah-aircond-kereta
Risiko kerosakan akan jadi rendah bila servis flushing tukar minyak compressor dibuat secara berkala.

Dimana minyak yang terdapat di dalam compressor aircond kereta kita perlulah di servis ( ditukar ) dan BUKAN ditambah @ bukan ditopup.

Minyak compressor yang lama tidak ditukar tu adalah bersifat acidic yang menghakis.

Banyak kes masalah sistem aircond bocor telah kami lalui akibat tidak pernah menukar minyak compressor aircond.

Cooling coil terlalu kotor sebab cabin filter tak pernah tukar.

Disini, owner kereta akan perasan terdapat satu bau yang sangat busuk seperti plastik dibakar. Ianya sangat bahaya dan beracun.Boleh menjejaskan kesihatan pada sesiapa yang naik kereta kita terutamanya keluarga dan anak-anak kita.

acs-car-service-36
Cover polystrene dah cair dan terhakis. Bau busuk dan berbahaya!

Masalah bocor gas yang berpunca dari hakisan minyak compressor yang berasid tadi banyak berlaku pada cooling coil. Gas dan minyak compressor keluar bersama di tempat yang bocor tadi dan kena di atas cover polystrene cooling coil.

acs-car-service-99
NAH BERMINYAK DAN BERHABUK TANDA MASALAH GAS BOCOR BERLAKU

Seharusnya kita perlu tukar minyak compressor atau flush buang minyak yang lama dan masukkan minyak compressor yang baru menggunakan mesin flushing.
Buat servis ini secara berkala setiap 30,000km atau setahun sekali.
Buat pengetahuan anda, semua jenis compressor aircond kereta yang ada di pasaran mempunyai minyak yang perlu diservis, tidak kira model kereta tersebut, hybrid contohnya Honda Insight, Toyota Prius mahupun model kereta yang biasa seperti Proton @ Perodua.

servis-aircond-kereta-acs25
Kenal pasti masalah sebenar dan dapatkan bacaan tekanan sistem aircond dulu.

FAKTA MENARIK

SERVIS AIRCOND KERETA
1 %

83% pengguna kereta di Malaysia tak tahu bahawa sistem aircond kereta mereka perlu di servis setiap 30,000km atau setahun sekali.

REPAIR AIRCOND KERETA
1 %

Lebih 70% bengkel tak tahu ataupun belum betul-betul tahu tentang bacaan tekanan sistem aircond kereta. Jadi risiko kerosakan aircond kereta anda berulang sangat tinggi.

MASALAH AIRCOND KERETA
1 %

Tahukah anda, 99% pemilik kereta beranggapan jika aircond kereta bermasalah, mereka hanya perlu topup gas sahaja untuk selesaikan masalah tersebut. Dan sebenarnya ini adalah fahaman yang salah!

LOKASI ACS DEKAT MANA??

TONTON VIDEO KAMI

ENGINE OIL FILTER

KEPENTINGAN OIL FILTER Semua sedia maklum tentang 90% enjin kereta yang ada sekarang ni perlukan dua perkara penting yang utama untuk enjin berfungsi dengan efisyen. Dua perkara penting

Read More »

KEDAI AIRCOND KERETA JOHOR BAHRU

KEDAI AIRCOND KERETA JOHOR BAHRU tonton video cikman ni Ada satu hari ni aircond kereta buat hal pulak. Tengah outstation rosak pulak aircond.Aku dah lah dekat Johor ni.

Read More »

BILA PERLU SERVIS AIRCOND KERETA?

BILA PERLU SERVIS AIRCOND KERETA? Soalan ni ramai yang bertanya, dan ramai juga masih tak tau bila sebenarnya masa untuk kita servis aircond kereta kita ni? Jawapannya??Buat servis

Read More »

4 Cawangan ACS Car Service

4 CAWANGAN ACS CAR SERVICE Alhamdulillah 2 cawangan baru kami baru dibuka dan beroperasi sepenuhnya pada awal tahun 2020 ini. Menjadikan jumlah 4 cawangan ACS. Jutaan terima kasih

Read More »

PROSES VACUUM SISTEM AIRCOND KERETA

PROSES VACUUM SISTEM AIRCOND KERETA Proses vacuum sangat penting untuk sistem aircond kereta anda selepas kerja servis atau baikpulih dilakukan. Lakukan proses vacuum ini sebelum memasukkan gas R134a

Read More »
mannol banner desktop